Ázsiai húsgombócleves
sponsored links
Elsõ ázsiai levesem. A családomnak nem ízlett, tehát ilyennek kell lennie :) Másnapra a rizstészta megszívta magát, ezért fel kellett húznom vízzel, na, úgy már ízlett mindenkinek. Nem, nem úgy volt az igazi...:-)
Földimogyoróval kellett volna tálalni, ez elmaradt. Egy próbát megér, ha fel szeretnéd még dobni valamivel. A zöldségek eléggé átfõttek, ha az igazán roppanósat szereted, csak a fõzési idõ végén add a leveshez, 3-4 percre. Ízlés szerint :-)
Hozzávalók 6 fõre:
- 150 g vékony rizstészta
- késhegynyi chilipor
- diónyi gyömbér, lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma, szétzúzva
- kis csokor koriander
- 30 dkg darált csirkehús
- 3-4 ek. szójaszósz (4-5, ha pikánsabbra szeretnéd)
- 2-3 répa
- 2-3 szál szárzeller
- olívaolaj
- 1,5 liter víz
- 1 kocka gyömbéres húsleveskocka (Sonnentor)
- opcionálisan: földimogyoró a tálaláshoz
Elkészítés:
- Elõször a húsgolyókat készítjük el: összedolgozzuk a darált húst két evõkanálnyi aprított korianderrel, a fokhagyma és a gyömbér felével, a csilivel és egy evõkanál szojaszósszal. Gombócokat formálunk.
- A répát megpucoljuk, a szárzellerrel együtt vékonyan felkarikázzuk.
- Olívaolajon lepirítjuk a fokhagyma és a gyömbér másik felét, rádobjuk a zöldségeket, felöltjük a vízzel. Ha forr, beledobjuk a leveskockát, majd a húsgombócokat. 10-15 percig fõzzük, amíg a gombócok elkészülnek (egyet vágjunk félbe).
- Míg ez elkészül, forrázzuk le a rizstésztát a zacskó utasításai szerint.
- A levest szójaszósszal ízesítjük, apránként, folyamatosan kóstolgassuk. Csak ezután sózzuk, ha még szükséges.
- A tésztával (esetleg földimogyoróval) és a maradék korianderrel tálaljuk.