Ázsiai húsgolyók teljes kiörlésû spagettivel
sponsored links
Szeretem az ilyen gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ, harmónikus fûszerezésû ételeket. Ez egy keleties beütésû, laktató és egészséges fogás, rohanós hétköznapokra is garantáltan megállja a helyét.
Igazán ínycsiklandó!
Hozzávalók:
- 500 g õrölt sertéscomb (vagy lapocka)
- 250 g teljes kiörlésû spagetti
- 2 zöldhagyma
- 2 nagy marék jégsaláta
- 50 g sós, héjatlan mogyoró
- 3 evõkanál friss, reszelt gyömbér
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
- 2 evõkanál szójaszósz
- 2 evõkanál citromlé
- 2 evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 2 cikk fokhagyma
- 2-3 evõkanál mogyoróolaj (vagy extra szûz olívaolaj)
- kevés csilipehely
- tengeri só
Elkészítése:
- A spegettit sós vízben néhány perc alatt kifõzzük, majd leszûrjük.
- Fólia alatt, húsklopfolóval durvára aprítjuk a mogyorót.
- Lereszeljük a hámozott gyömbért, meg a fokhagymát, a felét az õrölt húshoz adjuk, és a zsemlemorzsával, meg egy kevés sóval együtt összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából.
- Egy serpenyõben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és szép aranybarnára sütjük a húsgolyókat.
- Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a spagettit a maradék gyömbérrel, meg a fokhagymával. Kb 5 percig pirítjuk, a végén pedig visszatesszük a húsgolyókat, hozzáadjuk a szójaszószt, a citromlevet, a csiliszószt, a karikára vágott zöldhagymát, és a csíkokra vágott salátát. Összepirítjuk, ha szükséges, picit megsózzuk (a szójaszósz már eleve sós!).
- Tálaláskor megszórjuk mogyoróval, illetve meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal.
Tipp: Szórjuk meg friss korianderrel.