Ázsiai húsgolyók teljes kiörlésû spagettivel

2014-04-10

sponsored links


Szeretem az ilyen gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ, harmónikus fûszerezésû ételeket. Ez egy keleties beütésû, laktató és egészséges fogás, rohanós hétköznapokra is garantáltan megállja a helyét.
Igazán ínycsiklandó!

Hozzávalók:

  • 500 g õrölt sertéscomb (vagy lapocka)
  • 250 g teljes kiörlésû spagetti
  • 2 zöldhagyma
  • 2 nagy marék jégsaláta
  • 50 g sós, héjatlan mogyoró
  • 3 evõkanál friss, reszelt gyömbér
  • 2 evõkanál zsemlemorzsa
  • 2 evõkanál szójaszósz
  • 2 evõkanál citromlé
  • 2 evõkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2-3 evõkanál mogyoróolaj (vagy extra szûz olívaolaj)
  • kevés csilipehely
  • tengeri só

Elkészítése:

  • A spegettit sós vízben néhány perc alatt kifõzzük, majd leszûrjük.
  • Fólia alatt, húsklopfolóval durvára aprítjuk a mogyorót.
  • Lereszeljük a hámozott gyömbért, meg a fokhagymát, a felét az õrölt húshoz adjuk, és a zsemlemorzsával, meg egy kevés sóval együtt összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából.
  • Egy serpenyõben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és szép aranybarnára sütjük a húsgolyókat. 
  • Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a spagettit a maradék gyömbérrel, meg a fokhagymával. Kb 5 percig pirítjuk, a végén pedig visszatesszük a húsgolyókat, hozzáadjuk a szójaszószt, a citromlevet, a csiliszószt, a karikára vágott zöldhagymát, és a csíkokra vágott salátát. Összepirítjuk, ha szükséges, picit megsózzuk (a szójaszósz már eleve sós!).
  • Tálaláskor megszórjuk mogyoróval, illetve meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal.
Tipp: Szórjuk meg friss korianderrel.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/04/azsiai...

sponsored links

Keres?s