Ázsiai grillparti: tofu a pácban
sponsored links
Eljött az az idõszak, hogy választani kell, vagy salátákon és hideg leveseken élünk, vagy rövid, de hatékony konyhai eljárásokat alkalmazunk, azaz elõvesszük a grillserpenyõt és a wokot, illetve a szerencsésebbek beizzítják esténként a kerti grillt. Nekem a beltéri sütés jutott, de az is nagyon lelkesítõ tud lenni: elõzõ este bepácolom a húst és másnap délután csak a serpenyõt kell felforrósítanom pár percre és kész is a vacsora. Egy gyors saláta mellé, meg egy behûtött rozé és teljes a komfortérzet. Én arra az esetre, ha nincs itthon friss hús (márpedig ez elég gyakori eset), mindig tartok itthon egy csomag tofut. Zsugorfóliában hûtés nélkül eláll, és néhány zöldség társaságában szupergyors wokos vacsi vagy grillétel lehet belõle. Az alábbi összeállítást is az otthoni lehetõségek szülték.
Ha ti is szívesen grilleztek és van már néhány bevált pácreceptetek, most érdemes elõvenni õket, mert a Globus Magyarország júniusi receptversenyén elnyerhetitek az Ínyenc Pácmester címet. Nincs más teendõ, mint elkészíteni és lefotózni a grillételt, majd feltölteni a Globus Magyarország facebook-oldalára és gyûjteni a szavazatokat.
A verseny 4 hétig tart és a fõdíja egy wellness hétvége. A receptbeküldõk között kisorsolnak ezen kívül 3 értékes grillsütõt, a szavazók között pedig apróbb grillkellékeket.
Pácolt, grillezett tofu
Hozzávalók:
1 csomag natúr tofu
A páchoz:
3 ek világos szójaszósz
3 ek sötét szójaszósz ...