Ázsiai csirkecombok
sponsored links
Nálunk az ázsiai és a kínai konyha kimerül ott, ahol nem kell használni osztriga vagy hal olajat, illetve ehhez hasonló alapanyagokat. Persze nem miatta, de meg kell barátkoznom ezzel. Igazából nem nagy veszteség számomra, mert ez a két ízvilág az, amit legutoljára szoktam választani. Inkább akkor, ha már nagyon unom az indiait vagy egyéb más, hasonló típusú ételeket.
Ez egyébként nagyon ízletes és azoknak is kedvére lehet, akik csak minimálisan szokták ezeket az alapanyagokat használni, de éppen van otthon belõle.
Ázsiai csirkecombok
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
2 teáskanál keményítõ
2 evõkanál földimogyoró olaj
1 evõkanál rizsecet
4 evõkanál szójaszósz
1/2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 cm reszelt gyömbér
só
1 evõkanál méz
2 dl víz
továbbá:
2 evõkanál szezámmag
2-3 szál újhagyma
fõtt basmati rizs
Elkészítés:
A combokat besózzuk, keményítõvel megszórjuk. A földimogyoró olajat, a rizsecettel, a szójaszósszal, a narancs levével és reszelt héjjával, a mézzel és végül a reszelt gyömbbérel összekeverjük. A húst megmártjuk a pácba, majd forró serpenyõre helyezzük a bõrével lefelé. Miután mindkét oldala megpirult, hozzáöntjük a kimaradt páclét, felöntjük vízzel és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor már késznek látjuk. megszórjuk szezámmaggal és felkarikázott újhagymával és további 5 percig sütjük magas lángon.
Fõtt basmati rizzsel tálaljuk.
Ez egyébként nagyon ízletes és azoknak is kedvére lehet, akik csak minimálisan szokták ezeket az alapanyagokat használni, de éppen van otthon belõle.
Ázsiai csirkecombok
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
2 teáskanál keményítõ
2 evõkanál földimogyoró olaj
1 evõkanál rizsecet
4 evõkanál szójaszósz
1/2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 cm reszelt gyömbér
só
1 evõkanál méz
2 dl víz
továbbá:
2 evõkanál szezámmag
2-3 szál újhagyma
fõtt basmati rizs
Elkészítés:
A combokat besózzuk, keményítõvel megszórjuk. A földimogyoró olajat, a rizsecettel, a szójaszósszal, a narancs levével és reszelt héjjával, a mézzel és végül a reszelt gyömbbérel összekeverjük. A húst megmártjuk a pácba, majd forró serpenyõre helyezzük a bõrével lefelé. Miután mindkét oldala megpirult, hozzáöntjük a kimaradt páclét, felöntjük vízzel és fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor már késznek látjuk. megszórjuk szezámmaggal és felkarikázott újhagymával és további 5 percig sütjük magas lángon.
Fõtt basmati rizzsel tálaljuk.