Átmeneti saláta
sponsored links
Sokan biztos most összeráncolták a szemöldöküket, hogy mit is akarok ezzel a címmel mondani. De rögtön megértitek. A káposzta és az alma még múlt évi termés, a retek, újhagyma, zsenge sárgarépa már idei szerzemény.
Elkészítés: Kb. 15 perc
Hozzávalók:
50 dkg káposzta
20 dkg sárgarépa
10 dkg retek
2 szál újhagyma
2 db zöldalma
4 dl joghurt
1 ek. méz
3 ek. citromlé
- A káposztát finomra gyaluljuk. Ropogós legyen, de ne vékony szálakból álljon.
- A sárgarépát nagy lyukú reszelõn lereszeljük.
- A retket és a újhagymát felkarikázzuk.
- Az összes felaprított zöldséget és gyümölcsöt egy tálba öntjük.
- Öntetet készítünk. A joghurtot mézzel és citromlével simára keverjük, majd a salátára öntjük és összeforgatjuk.
TIPP: Én az alma édeskés ízét nagyon szeretem a salátában. Ezt semmiképpen se hagyja ki senki. A salátát ehetjük magában, tehetjük szendvicsbe vagy kínálhatjuk könnyû húsokkal, akár csirkemellel.
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!