Árpás vargányleves

2018-02-11

sponsored links


Gombából nagyon sokféle módon készíthetõ leves. Ha valaki olyan szerencsés, hogy erdei gombához, éppen vargányához jut, akkor érdemes vele kísérletezni, hozzátéve, hogy egyszerûen elkészítve a legnagyszerûbbek ezek a hozzávalók. Martha Stewart egyik mûsorában láttam ezt a receptet, azt felidézve készítettem el.


Hozzávalók:

2,5 dkg szárított vargánya
15 dkg hántolt árpa (gersli)
15 dkg apró szemû csiperke (barna csiperke)
2 szál sárgarépa
3 db zellerszál
marhahús alaplé (hiányában víz is megfelelõ)
tejföl
liszt
só, bors

Elkészítése:

A szárított vargányát bõ vízbe áztatjuk fél órára, majd azt követõen fél órát fõzzük (a recept szárított gombával mutatta a levest, én is ebbõl készítettem, gondolom friss gomba is jó hozzá, bár így talán koncentráltabb az íze).

A gerslit bõ sós vízben puhára fõzzük (kb 30-40 perc).

A sárgarépát és a szárzellert egyforma darabokra aprítjuk, a gombát negyedeljük (ha apró, ha nagyobb, akkor a répa és szárzeller méretére vágjuk), majd nagyon forró serpenyõben pár perc alatt kevés olajon aranybarnára pirítjuk, a megfõtt szárított vargányát feldaraboljuk.

Olívaolajban párolni kezdjük a répát, majd rádobjuk a szárzellert, ahogy puhulásnak indultak a zöldségek, akkor rátesszük a megfõtt gerslit, a gombákat, ráöntjük a vargánya fõzõvizét, felöntjük marha alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig fõzzük, míg minden megpuhul.

Tejfölt pici liszttel elkeverünk, majd hõkiegyenlítéssel behabarjuk a levest.

Forrón tálaljuk.

Egyszerû, de nagyszerû...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s