Árnyék tészta
sponsored links
Igazi tésztaünnep ez a mai recept. A szépség, a jóság, és a harmónia, adott egymásnak randevút a tányéron. Köszönöm nekik, hogy mindezt nálam tették, az én konyhámban.
Ritának is köszönöm, hogy kölcsönadta a nyújtóját, igaz ugyan, hogy rögzítõ nélkül de nem volt akadály, amit le ne küzdöttem volna ezért az élményért. (a diódaráló rögzítõ egysége pont fitt volt )
Esküszöm az idei év legnagyobb, és legmeghatározóbb élménye volt ez a bélyeg, ólomüveg, árnyék, vagy akárminek hívjuk tészta. Már megint gyõzedelmeskedett a kézi munka, az abból áradó pontosság, mívesség, odafigyelés. Az oly sokszor emlegetett egyszerûség diadala ez az étel. Az egyszerûséget az ízekben kell most érteni, mert azt nem állítom, hogy mindenkinek kézenfekvõ a tésztagyúrás, vagy akár lenne otthon nyújtója. Újra és újra el kell mondanom, hogy az ilyen összeállítások lelke a friss és a jó minõségû alapanyag, ami ebben az esetben a parmezán, ami nem lehet reszelt zacskós, a paradicsom, és az olívaolaj, meg persze a tészta ami frissen készül, és ugye senkinek nem is jut eszébe mélyhûtött vagy szárított, esetleg félig fonnyadt ...