Áprilisi lencse
sponsored links
Majdnem pontosan két évvel ezelõtt is a húsvét utáni sonkafelhasználás volt a téma imbiszen, úgy látszik, ez egy mindig visszatérõ feladat, és nyilván nem csak nálunk. A régi bejegyzés fõszereplõje a sonkás tészta volt, készült hozzá medvehagymás krém is, és annyit bevallhatok, hogy bizony ez a mi azonnali válaszunk Herr Paprikával, ha maradék sonkához jutunk. Tehát és nahát, a 2012-es április sem múlik el majd nélküle.
A mostani húsvét úgy telt el, hogy fakanalat csak meglehetõsen távolról láttam, és mielõtt még azt gondolnák, nem okozott ez ám semmilyen hiánytünetet bennem. Lógattam a lábam, jókat ettem, és vidáman zsákmányoltam nemcsak a megmaradt sonkából, hanem a sonkalébõl is, és már akkor eldöntöttem, tavasz ide vagy oda, készül még egy áprilisi lencseleves. Egy ideje az év elsõ napján mindig fõzök lencselevest, Oszi ugyanis ragaszkodik a szerencséjéhez, na jó, és persze mi is. Több évre volt szükségem, mire sikerült elhinnem, hogy 8-10 ember nem képes két zacskó lencsét egyszerre elfogyasztani, és amit én kevésnek találok, az a végén úgyis sok lesz. Az idei januári levesemmel viszont még magam is elégedett voltam, stimmelt a minõség és a mennyiség is. Aztán sikerült annyira összebarátkoznom a lencsével, hogy többször készítettem belõle salátát, és tessék, egészen odáig fajult a viszonyunk, hogy még áprilisban is képes az eszembe jutni.
Mielõtt még tovább folytatnám, itt a vége, leves fõ.
Sonkalében fõtt citromos lencseleves ...