Ánizsos szív
sponsored links
Ádvent, ádvent, ádvent. Már csak néhány nap. A Karácsony pedig már nem is érdekes:D Dehogynem, csak az évek során valahogy jobban megkedveltem ezt a négy hetes várakozást. Készülõdöm, dekorálok, ajándékot csomagolok. Az ajándékok beszerzése nálam ekkor már szinte teljesen kipipálva, nem szeretem az utolsó pillanatos dolgokat, a tömeget, a kapkodást. Nem beszélve arról, hogy jobban kedvelem a saját készítésû ajándékokat, amikkel ugyancsak nem jó az utolsó pillanatig várni. A sütikkel is szeretek jó elõre elkészülni. Ez pedig csak a száraz süteményekkel kivitelezhetõ (na meg a bonbonokkal...). Hókifli, marcipános aprósütemény, mézeskalács... Állj! Nem szeretem a mézeskalácsot. Biztos bennem van a hiba, pedig próbálkoztam már a rögtön puha, narancshéjas-mandulással is, de akkor sem. Hagyományból persze szoktam sütni anno, de valahogy nem barátom. Találtam viszont alternatívát. Olyan igazi nekem valót. Nagyon régi recept, 1999-es, a karácsonyi Tina Extrában leltem rá!!! Emlékeztek még? :)) Az alanyt egybõl kiszúrtam akkor és készítem is azóta, szinte minden évben. A tésztán nem változtattam semmit, a formáján néha.
Ánizsos szív
5 dkg kakópor
25 dkg finomliszt
1/2 teáskanál sütõpor
2 teáskanál õrölt ánizs (mozsárban töröm szét, kávé - vagy bébidarálóval is mûködik szerintem)
12 dkg puha vaj ...