Ánizsos, római köményes, libacomb, aszalt szilvával és arany mazsolával tagine tálban sütve

2011-12-13

sponsored links


Fotó nem készült, viszont úgy érzem ezt fel kell tennem, megér egy posztot, még kép nélkül is. Pár éve kaptam egy tagine tálat a legkedvesebb barátnõmtõl, igazi marokkói darab, nagyon szeretem. A tálról és a tagine-ról már írtam korábban. Ezt a fajta ételt egyszerûen imádom, az arab fûszerezés pedig a kedvencem. A római kömény összetéveszthetetlen íze, aromája mindig elkápráztat. Talán, mert nagyon kellemes emlékeink vannak Marokkóról és mindig visszavágyódunk oda. Épp ezért amikor kell egy kis nosztalgia, mindig valamilyen arabos ételt fõzõk.  Ez a mostani is egy ilyen, igaz , abszolút improvizáció. 

Nem kell hozzá más, mint két libacomb, két marék aszalt szilva, két marék arany mazsola, egy teáskanál ánizs, egy teáskanál római kömény (nem õrölt), só, bors, 2 teáskanál ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s