Álcázva, de attól még õ az igazi svéd?

2014-03-23

sponsored links

Rajongója vagyok a csokoládénak, így a kis kedvencemet egy kis átalakításnak vetettem alá, icipici varázslat alapján, született meg ez az egyedi nosztalgikus gyönyörûség, mely egyszerûen mennyei, csoki imádóknak, csak ajánlani tudom? :)

svéd mandula csokoládés torta ikeaCsupa csokis mandula torta ? áfonyával

Hozzávalók:




Tésztához:

4 tojás fehérje

120 g nádcukor

250 g héjas mandula ledarálva

50 g egész héjas mandula félig ledarálva







Krém:

4 tojás sárgája

30 g keményítõ

2 dl tej

200 g vaj felkockázva

10 dkg porcukor ? de lehet kevesebb is, de több nem?

1 tk vanília kivonat

1 tábla jó minõségû étcsokoládé ? helyette az ínyencek nutellát is tehetnek bele

Tetejére:

1 tábla jó minõségû étcsokoládé

1 kis darabka vaj

mandula pehely, áfonya a díszítéshez

Tésztalap elkészítése:

A 250 g mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 50 g mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy egy kicsit darabosabb maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük.

A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekeverjük a mandulás keveréket.

dupla csokoládés svéd mandula torta ikea

Két lapot sütünk ki: kivajazott kerek csatos tortaformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és így sütjük  meg. Ha kész az egyik lap, kicsit hagyjuk kihûlni, óvatosan kivesszük a formából, majd jöhet a másik lap.

Krém:

A tojások sárgáját kikeverjük a keményítõvel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vanília kivonatot és felfõzzük. - pudingszerûnek kell lennie -. Folyamatosan kavargassuk, hogy le ne égjen. Ha kész, vegyük le a tûzrõl. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat hagyjuk felolvadni benne, és jól keverjük el.

extra csokis svéd manula torta ikea

Közben vízgõz felett olvasszuk fel az apróra tördelt étcsokoládét egy pici darabka vajjal. Ha kezd felolvadni, kevergessük meg. Ha kész, zárjuk el a hõt, és vegyük le a tálat, egy kicsit hagyjuk hûlni és utána keverjük hozzá a fenti krémhez. Végül hûtsük ki teljesen a krémet.

Ha kihûlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt.

Közben vízgõz felett a másik tábla csokoládét olvasszuk fel, egy pici darabka vajjal. Ha kezd felolvadni, kevergessük meg. Ha kész, öntsük a torta tetejére és az oldalát is kenjük be csokoládémázzal.

csupa csokis svéd mandula torta ikea

Tegyük a hûtõbe dermedésig. Hûtõbõl kivéve pár perc után fogyasztható. Díszítésként, szórjuk meg mandula pehellyel és áfonyával. ? hidegen tároljuk. ?

*Tipp: Ha esetleg a vaj kicsapódna a krémnél, nincs semmi gond, akkor egyszerûen keverjük alaposan át egy robotgéppel, vagy kézi mixerrel, hogy sima krémet kapjunk. A végeredmény tökéletes lesz.

Jó vasárnapi kényeztetést!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s