Áfonyás túrótorta
sponsored links
Szembejött velem Mikes Márk szomelier túrótorta receptje, és hát!Szerelem volt elsõ látásra!Azonnal megsütöttem, és úgy döntöttem, tartós kapcsolatba lépünk Mutatom, az enyém milyen lett.
- 1 kg túró
- 250 gr vaj
- 4 tojás
- 2 ek liszt
- 6 ek gríz (búzadara)
- 250 gr porcukor
- 1 vaníliarúd magjai/nálam õrölt bourbon vanília
- 1 citrom reszelt héja és leve
- kb. 300 gr áfolya
A túrót a vajjal jó alaposan kikevered, majd egyenként hozzáadod a tojásokat, közben folymatosan járatod a mixert.Mehet bele a liszt, a gríz, porcukor, a vanília és a citrom héja és leve. Ha szép egyenletes már a massza, mehet is sütõpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába. Szépen igazgasd el egyenletesre, a tetejét jó alaposan rakd tele áfonyával, és mehet 150 C-ra elõmelegített sütõbe. Márk azt írja, nála 35 perc alatt megsül, hát nálam volt az több is, mint egy óra, úgy, hogy a második felében már 180C-on nyomattam a hõt . Mindenki alakítsa a saját sütõjáhez. Amikor szép aranybarna a teteje, akkor kész. Hát minimum annyira finom, mint amilyen szép!