Áfonyás trüffel & cupcake
sponsored links
Az Amazonon szert tettem áfonyaporra, ami nem más, mint liofilizált áfonya finomra darálva, majd átszitálva egészen egyenletes, finom szemcséjû porrá. A por nagyon sokféleképpen használható: tehetjük fehér csokihoz természetes színezéknek, így lilás-rózsaszínes - szerintem gyönyörû színû - csokit kapunk (mint a csokilabdák itt). Színezhetünk és ízesíthetünk vele krémeket is, de a legkézenfekvõbb megoldás, hogy áfonyatrüffelt hempergessünk meg benne.
Áfonyapor helyett a trüffelt forgathatjuk fehér csokiba vagy porcukorba is, illetve áfonya helyett más bogyós gyümölcsökkel is készíthetjük (pl. málna, eper, erdei gyümölcs).
Hozzávalók kb. 16 trüffelhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- kb. 10 dkg kékáfonya
- 2 tk. liofilizált áfonya (elhagyható) ...