Áfonyás-sajttortás kehely.

2012-08-06

sponsored links


 A meteorológusok szerint ma van az idei nyár legmelegebb napja. Misem bizonyítja ezt jobban, minthogy a kinti hõmérõ éppen 38 fokot mutat. Kedvenc évszakom a nyár, imádom a meleget, de ez már nekem is soook. Ilyen melegben legjobb a vízparton, egy árnyat adó fa alatt üldögélni, és egy hideg fagylaltot, vagy annak híján, egy jól behûtött pohárkrémet elkanalazgatni. Nekem szerencsém van, mivel a Duna partján élek, így az ilyen meleg délutánokat általában a vízparton töltöm. Fagylalt helyett pedig egy pohárkrémet készítettem, és azt fogom kanalazgatni az árnyékos fa alatt. Persze vízpart, és árnyas fa nélkül is elkészíthetõ, és elkanalazgatható ez a finom desszert. A pohárkrém alapja most is Gyõri Édes keksz, annyi különbséggel, hogy csak simán belemorzsoltam a poharakba, majd rákanalaztam a habos-mascarpone krémet, és a végén megkoronáztam a mártásos áfonyával. Jól behûtve, pedig igazi finomság ez a pohárkrém ebben a nagy melegben.

Hozzávalók 4 személyre:

15-20 dkg áfonya
3 ek kristálycukor ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/08/a...

sponsored links

Keres?s