Áfonyás sajttorta fagyi
sponsored links
Na most már nem kapcsolom be a sütõt... nagyon meleg van, fagyi kell!!! :)
Na jó, azért az ostyasütõt bekapcsoltam a tölcsérekhez...
A tölcsérek receptjét itt találtam.
Hozzávalók:
300 g áfonya
200 ml habtejszín
500 g mascarpone
170 g sûrített tej
1-2 tk porcukor ha szükséges
2-3 db keksz
Az áfonyát feltesszük fõni, amíg össze nem esik, kicsit lekvár állagú nem lesz.
Természetesen lekvárt is használhatunk helyette.
A habtejszínt habbá verjük.
A mascarponét elkeverjük a sûrített tejjel, beleforgatjuk a habtejszínt, ha szükségesnek érezzük porcukrot teszünk bele.
Ha kihûlt az áfonya, elkezdjük rétegezni.
Egy püspökkenyér formába öntjük a mascarponés krém felét, rá az áfonyát, kicsit belekeverjük, megszórjuk tört keksszel.
Ráöntjük a krém másik felét, mehet rá az áfonya, kicsit elkeverjük benne, megszórjuk keksszel és mehet is a fagyasztóba.
Mielõtt fogyasztjuk 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy könnyen lehessen kanalazni.
Tölcsérekhez:
60 g puha vaj
1 db tojás
100 g porcukor
130 g liszt
120 ml forró víz
A vajat, a tojással és a cukorral habosra keverjük.
2-3 részletben hozzáadjuk a lisztet, legvégén pedig a vizet.
Ostyasütõben kisütjük, majd formázzuk a tölcséreket.