Áfonyás ropogós zabkeksz
sponsored links
Szeretem, ha van itthon házi keksz, hogy legyen mihez nyúlni a gyerekeknek, tízóraira, vagy uzsonnáta, ezért aztán gyakran sütünk ilyesmit....kifogyott a készlet, így aktuálissá vált legyártani egy adagot. Õszintén szólva ezt most nem is én csináltam, hanem Dorka, és meg kell, hogy mondjam, ügyesen boldogult a konyhában, büszke vagyok rá... ?
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg vaj
1 ek liszt
1 kk sütõpor
1 citrom reszelt héja
1 tk õrölt fahéj
1 tojás
8 dkg nádcukor
6 dkg aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
A zabpelyhet, a sütõporral elkevert lisztet, fahéjat és a reszelt citromhéjat egy tálba öntjük, a szobahõmérsékletû vajjal összekeverjük. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhes keveréket, végül beleöntjük az áfonyát
Sütõpapírral bélelt tepsibe diõnyi gombócokat sorakoztatunk, lalapítgatjuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15 percet sütjük.