Áfonyás-rizses saláta bacon-nel

2018-04-26

sponsored links

Az édes-sós ízek kedvelõinek ajánlom!

Nem tudom, ki hogy van vele, én sosem tudom eltalálni a fõtt rizs mennyiségét, mindig több lesz a kelleténél.

Ezért többször készítek a maradékból rizssalátát, kettõt már meg is osztottam veletek, egy tojásosat és egy csípõs-sajtosat.

Legutóbb még megsózni is elfelejtettem a rizst, így adta magát az ötlet, hogy egy édes-sós verziót készítsek. 

Ezt a receptet, vagyis az alapját egy külföldi oldalon találtam, de már nem tudom, hogy hol?



Áfonyás rizssaláta



Hozzávalók 4 fõre:

20 dkg áfonya

15 dkg rizs

2 tk só

Pár tekerésnyi bors

1 kisebb fej szívsaláta

2 csomag mini mozzarella

1 nagy újhagyma zöldjével együtt

10-12 szelet bacon



Az öntethez:

1 közepes fej lilahagyma

10 dkg áfonya

2 ek szõlõmagolaj

1 db ötcentis ág rozmaring

Fél tk só, pár tekerésnyi bors

3 nagy ek görög joghurt

2 ek balzsamecet

Ízlés szerint édesítõszer (pl. 1-2 tk méz)



Az öntethez a hagymát durvára vágjuk. Egy serpenyõben felhevítjük a szõlõmagolajat, a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Félidõben hozzáadjuk a rozmaring leveleit, a sót és a borsot. A botmixer poharába tesszük, hozzáadjuk a további összetevõt és összeturmixoljuk. Hûtõbe tesszük, míg teljesen kihûl és összeérik.

A rizst dupla mennyiségû vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A mozzarellákat félbevágjuk, a saláta leveleit falatnyi darabokra tépjük. A bacont száraz serpenyõben ropogósra sütjük, papírtörlõre szedjük. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.

Az áfonyát, rizst, salátát, sajtot és a hagymakarikákat egy tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, óvatosan összeforgatjuk.

Tálaláskor egy-egy adag salátát tálra szedünk, rámorzsoljuk a bacont és szép adag öntetet adunk hozzá.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s