Áfonyás-rizses saláta bacon-nel
sponsored links
Az édes-sós ízek kedvelõinek ajánlom!
Nem tudom, ki hogy van vele, én sosem tudom eltalálni a fõtt rizs mennyiségét, mindig több lesz a kelleténél.
Ezért többször készítek a maradékból rizssalátát, kettõt már meg is osztottam veletek, egy tojásosat és egy csípõs-sajtosat.
Legutóbb még megsózni is elfelejtettem a rizst, így adta magát az ötlet, hogy egy édes-sós verziót készítsek.
Ezt a receptet, vagyis az alapját egy külföldi oldalon találtam, de már nem tudom, hogy hol?
Áfonyás rizssaláta
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg áfonya
15 dkg rizs
2 tk só
Pár tekerésnyi bors
1 kisebb fej szívsaláta
2 csomag mini mozzarella
1 nagy újhagyma zöldjével együtt
10-12 szelet bacon
Az öntethez:
1 közepes fej lilahagyma
10 dkg áfonya
2 ek szõlõmagolaj
1 db ötcentis ág rozmaring
Fél tk só, pár tekerésnyi bors
3 nagy ek görög joghurt
2 ek balzsamecet
Ízlés szerint édesítõszer (pl. 1-2 tk méz)
Az öntethez a hagymát durvára vágjuk. Egy serpenyõben felhevítjük a szõlõmagolajat, a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Félidõben hozzáadjuk a rozmaring leveleit, a sót és a borsot. A botmixer poharába tesszük, hozzáadjuk a további összetevõt és összeturmixoljuk. Hûtõbe tesszük, míg teljesen kihûl és összeérik.
A rizst dupla mennyiségû vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A mozzarellákat félbevágjuk, a saláta leveleit falatnyi darabokra tépjük. A bacont száraz serpenyõben ropogósra sütjük, papírtörlõre szedjük. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az áfonyát, rizst, salátát, sajtot és a hagymakarikákat egy tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor egy-egy adag salátát tálra szedünk, rámorzsoljuk a bacont és szép adag öntetet adunk hozzá.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nem tudom, ki hogy van vele, én sosem tudom eltalálni a fõtt rizs mennyiségét, mindig több lesz a kelleténél.
Ezért többször készítek a maradékból rizssalátát, kettõt már meg is osztottam veletek, egy tojásosat és egy csípõs-sajtosat.
Legutóbb még megsózni is elfelejtettem a rizst, így adta magát az ötlet, hogy egy édes-sós verziót készítsek.
Ezt a receptet, vagyis az alapját egy külföldi oldalon találtam, de már nem tudom, hogy hol?
Áfonyás rizssaláta
Hozzávalók 4 fõre:
20 dkg áfonya
15 dkg rizs
2 tk só
Pár tekerésnyi bors
1 kisebb fej szívsaláta
2 csomag mini mozzarella
1 nagy újhagyma zöldjével együtt
10-12 szelet bacon
Az öntethez:
1 közepes fej lilahagyma
10 dkg áfonya
2 ek szõlõmagolaj
1 db ötcentis ág rozmaring
Fél tk só, pár tekerésnyi bors
3 nagy ek görög joghurt
2 ek balzsamecet
Ízlés szerint édesítõszer (pl. 1-2 tk méz)
Az öntethez a hagymát durvára vágjuk. Egy serpenyõben felhevítjük a szõlõmagolajat, a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Félidõben hozzáadjuk a rozmaring leveleit, a sót és a borsot. A botmixer poharába tesszük, hozzáadjuk a további összetevõt és összeturmixoljuk. Hûtõbe tesszük, míg teljesen kihûl és összeérik.
A rizst dupla mennyiségû vízben puhára fõzzük, kihûtjük. A mozzarellákat félbevágjuk, a saláta leveleit falatnyi darabokra tépjük. A bacont száraz serpenyõben ropogósra sütjük, papírtörlõre szedjük. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az áfonyát, rizst, salátát, sajtot és a hagymakarikákat egy tálba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor egy-egy adag salátát tálra szedünk, rámorzsoljuk a bacont és szép adag öntetet adunk hozzá.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!