Áfonyás-pudingos csiga
sponsored links
Szeretem ezt a fajta tésztát, mert nem kell sokat várni a pihentetéssel. :) Így aztán elég sokszor elõkerül. Fõleg csiga formában. Most puding és áfonyalekvár került bele, mert nagyon szeretem az áfonyát. Akár reggelire, uzsonnára, vagy egy tartalmas leves után második fogásként is klassz lehet. :)
Hozzávalók egy 20x32x7 cm-es tepsihez:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg friss élesztõ
6 dkg cukor
7,5 dkg olvasztott vaj
1 tojás
só
A töltelékhez:
4 dl tej
1 csomag fõzõs pudingpor (fehér csokoládés vagy vaníliás)
4 ek. cukor
7-8 ek. áfonyalekvár
A tálaláshoz:
porcukor
- A töltelékhez a tejbõl, pudingporból és cukorból a leírásnak megfelelõen sûrû pudingot fõzünk. A tûzrõl levéve fóliát simítunk a tetejére (így nem bõrösödik), kihûtjük.
- A tésztához a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel felfuttatjuk az élesztõt. A lisztet, a cukrot, a sót tálba mérjük és a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát. Gombóccá formázzuk, 10 percet pihentetjük.
- A tésztát lisztezett deszkán ~35x60 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a kihûlt pudinggal és elosztjuk rajta az áfonyalekvárt.
- A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva óvatosan feltekerjük, majd 15 egyforma részre vágjuk. A csigákat sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 190°C-ra elõmelegített sütõben ~30 perc alatt készre sütjük.
- Langyosan, vagy kihûtve, porcukorral hintve tálaljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük áprilisi számában is. :)