Áfonyás pite (paleo)

2017-05-15

sponsored links



Az itt található sütim átdolgozása. A változás annyi, hogy lecseréltem a tetején lévõ morzsát egy finomabbra és esztétikusabbra, illetve csak egy doboz áfonyám volt így csak fele mennyiség került a tetejére belõle. Ha nincs áfonya más gyümölccsel is elkészíthetjük (alma, eper, rebarbara, meggy, cseresznye, ribizli stb.)

Hozzávalók:


a tésztához:
3 tojássárgája
10 dkg õrölt mandula
1 evõkanál eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
1 teáskanál glutén és foszfát mentes sütõpor

a krémhez:

45 dkg ToTu (nem paleozóknak túró)
2 dl kókuszkrém (nem paleozóknak tejföl)
12 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
3 tojásfehérje
1 tojás
1 dl olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak étolaj)
1,5 kezeletlen citrom leve és reszelt héja


a morzsához:
5 dkg darált mandula
5 dkg õrölt eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
4 dkg hideg, nem felolvasztott, de nem is beton kemény  kókuszolaj

továbbá:
12,5 dkg friss áfonya

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nedves kézzel, oldalán, alján sütõpapírral bélelt 25 x 25 centis formába nyomkodjuk. 150 fokra elõmelegített sütõben 8 perc alatt elõsütjük. Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve sima masszává dolgozzuk. Ráöntjük az elõsütött tésztára (nem baj, ha még meleg). Megszórjuk az áfonyával. Rátesszük a morzsát, amihez valamennyi hozzávalóját összemorzsoljuk (mint a linzertésztánál), de nem gyúrjuk össze! A sütõt 160 fokra állítva további 55-60 percig sütjük. Kihûtjük, majd szeletelés elõtt pár órára hûtõszekrénybe tesszük. Kevés édesítõszerrel megszórva tálaljuk.

Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõni.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s