Áfonyás piskóta fehércsokoládés-mascarpone krémmel

2014-06-06

sponsored links












A héten nagyon szép áfonyát tudtam venni. :) Úgy örültem neki, mert még sosem készítettem friss áfonyával semmit. Erre az alkalomra pedig torta jár. :D Szeretjük az egyszerû sütiket, így nem is volt kérdés, hogy egy könnyû habos torta tetején fognak csücsülni az elsõ áfonyaszemek.









Hozzávalók egy 22 cm átmérõjû kapcsos tortaformához:
A piskótához:
5 dkg sima liszt
5 dkg étkezési keményítõ
fél tk. sütõpor
8 dkg cukor
1 ek. olaj
3 tojás
csipet só

A krémhez:
10 dkg fehér csokoládé
25 dkg mascarpone
8 dkg porcukor
2 dl tejszín

A tetejére:
10 dkg áfonya


  1. A sütõt elõmelegítjük 175 °C-ra. A tortaformát kikenjük vajjal és kilisztezzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni a csipet sóval, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd a keményítõvel, sütõporral elkevert lisztet és az olajat is beledolgozzuk. A tésztát a tortaformába simítjuk, majd ~25 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával. Ha kisült, rácsra téve hagyjuk kihûlni.
  3. Míg a tészta hûl, elkészítjük a krémet. A fehér csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk, kevergetve langyosra hûtjük. A mascarpone-t kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olvadt fehér csokoládét, végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Felhasználásig hûtõbe tesszük.
  4. Az áfonyát megmossuk, leszárítjuk.
  5. Ha a piskóta kihûlt, a tetejére halmozzuk a krémet és áfonyaszemekkel díszítjük. Tálalásig hûtõben tartjuk.








Azt hiszem valahogy egy tõ áfonyának is helyet kell majd szorítani a kertben... ;)

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s