Áfonyás ordás szelet
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 2 tojás, 4 evõkanál cukor, 2 evõkanál víz, 1 evõkanál olaj, 5 evõkanál liszt, 1 kávéskanál sütõpor, só
a krémhez: 10 dkg áfonya, 15 dkg orda, 15 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1,5 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 10 gr. zselatin
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy keverõtálba törjük, hozzáadjuk a sót meg a cukrot és habosra keverjük. A végén hozzáadjuk a vizet meg az olajat és a sütõporral elkevert lisztet. Hosszúkás tepsiben, 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez az ordát kikavarjuk a kétféle cukorral, majd beledolgozzuk a mascarpone krémet. A zselatint felöntjük fél dl vízzel, hagyjuk kicsit megduzzadni, majd ...