Áfonyás nyers torta

2018-02-20

sponsored links

Egy szelet (A torta 10 szeletre osztva!) hozzávetõleges beltartalma:

Áfonyás nyers torta szelet 143 ccal 4.0 feh. 4.8 zsír 16.7 ch

Hozzávalók:

  • 25 dkg földimandula – egész szemeket használtam; természetesen meg lehet vásárolni panír formájában is!)
  • 1-1.5 dl víz + 3 ek. NoCarb liszt vagy dara
  • Xukor0stevia paleosoknak, glicin vagy méz AIP-osoknak! – ízlés szerint
  • 4 ek. fahéj por
  • 1 ek. gyömbér por
  • 30 dkg áfonya
  • 4 dl sûrû kókusztej
  • 6 lap zselatin
  • A díszítéshez: pl. erdei gyümölcsök – áfonya, ribizli, málna, szeder

Elkészítés:

  • 25 dkg egész földimandulát, ami már az áztatás miatt puha – daráljunk le apró szemûre.
  • A darált földimandulát osszuk két részre, két keverõ tálba.
  • Az egyik fele lesz a torta alapjának anyaga, a másik fele pedig a gyümölcsös borítás.
  • Az alaphoz adjunk hozzá 1-1.5 dl vízet és NoCarb lisztet vagy darát, hogy a sûrítõ anyagtól az alaphoz az õrölt gumó összeálljon; keveréskor adjunk hozzá fûszereket, édesítést.
  • 24 cm-es átmérõjû kerek tortaformát béleljünk ki fóliával, majd kanalazzuk bele az alap tésztáját és egyengessük el.
  • Az õrlemény másik feléhez adjunk hozzá a kókusztejet, az áfonyát (pl. mélyhûtött), fûszereket és édesítést; a zselatinlapokat forró vízben oldjuk fel, emeljük ki és keverjük a masszához.
  • Ezt a gyümölcsös masszát kanalazzuk rá a torta alapra, majd tegyük a kész tortát a hûtõbe.
  • 1-2 óra elteltével már összeáll a torta szeletelhetõ szilárdságúra.
  • A díszítés sokféle lehet; a képen vegyes erdei mélyhûtött gyümölcsök láthatóak.

Folytats a blogon ... https://paleovital.hu/?p=34132

sponsored links

Keres?s