Áfonyás - narancsos keksz
sponsored links
Induljon a süteményes doboz töltögetõ hét. Ha minden nap csak egy bõ fél órát szántok a sütögetésre, akkor vasárnapra egy sok-sok finomsággal teli dobozzal lesztek gazdagabbak! Legyetek kreatívak, helyettesítsetek be más alapanyagot a receptbe ízlés szerint és alkossatok ti is valami újat.
De most jöjjön az elsõ keksz a dobozba.
Elkészítési idõ: 30 perc + 30 perc pihentetés
Hozzávalók 16 db csillaghoz:
20 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
5 dkg aszalt vörös áfonya
1 db nagy narancs héja
6 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, a porcukorral, csipet sóval és a vaníliás cukorral.
Majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt vörös áfonyát és a reszelt narancs héjat.
Alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kell kapnunk. Ha túl puhának találnátok véletlenül, akkor egy kis lisztet adjatok még hozzá.
Folpackba csomagoljátok be a keksz alapanyagát és 30 percre tegyétek be a hûtõbe.
Majd vegyétek ki a hûtõbõl a tésztát és a legegyszerûbb, ha egy tepsi méretû sütõpapíron nyújtjátok ki kb. 0,5 cm vastagságúra az alapot. Így nem kell pakolgatni a kiszúrt formákat és nem fognak deformálódni sem.
A tésztából lisztezett kiszúróformával kiszúrjuk a tetszõleges formákat.
180 °C-ra vagy 3-as fokozatra melegítsük elõ a sütõt és 10-15 perc alatt süssük meg a csillagokat. A 10. perc után figyeljétek a kekszeket. Ha barnulni kezd az aljuk, akkor vegyétek ki nyugodtan és hagyjátok kihûlni.
A hideg kekszeket tegyétek jól záródó sütis dobozba! Az elsõ süteményünk már el is készült!
Tegyétek