Áfonyás-málnás crumble gluténmentesen
sponsored links
Az utóbbi idõben a gyors desszertek híve vagyok, de azért odafigyelek arra, hogy egészséges is legyen. Szülés után arra törekedtem, hogy legalább egy öt kilót felszedjek, ami meg is maradjon ahhoz, hogy ne nézzik ki úgy, mint egy anorexiás. Most már egy ideje tartom ezt a súlyt, a következõ pont amit vártam, hogy eljuthassak edzõterembe. Megfogadtam, hogy szeptembertõl elkezdem. Elõször a heti kettõvel próbálkoztam, de olyan gyorsan belejöttem, hogy a következõ héten már bérletet vettem. Hiányzott!!! De nagyon! Szerencsére nem befolyásol semmit, kicsit izgultam, mert Emma még tejcsizik. Itt egy szuper egészség barát desszert bármikorra!
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Az alapanyagok nagy része a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetõek.
Áfonyás-málnás crumble gluténmentesen
Hozzávalók:
25 dkg áfonya
25 dkg málna
2 evõkanál nyírfacukor
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítõ
a morzsaréteghez:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
5 dkg apró szemû zabpehely
3 evõkanál kókuszreszelék
5 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg hideg vaj
a tetejére:
szeletelt mandula
a tálaláshoz:
vaníliafagylalt
2 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
1 vaníliarúd
3 dkg nyírfacukor
1,5 dkg víz
Elkészítés:
Az áfonyát és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk a nyírfacukorral és a keményítõvel. 26 cm átmérõjû piteformába vagy tetszõleges hõállõ tálba halmozzuk. A morzsaréteg hozzávalóit összegyúrjuk, de a tésztának nem kell teljesen összeállnia. A gyümölcsre szórjuk, majd meghintjük szeletelt mandulával. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük.
A vaníliarudat kisebb darabokra vágjuk, és a vízhez adjuk a nyírfacukorral együtt. Felforraljuk, és további 5 percig nagy lángon fõzzük, végül leszûrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és habszifonba töltjük. 3-4 órára hûtõbe tesszük.
A forró, gyümölcsös morzsasüteményt vaníliafagylalttal és a tejszínhabbal tálaljuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Az alapanyagok nagy része a Magosbolt webshopjából könnyen beszerezhetõek.
Áfonyás-málnás crumble gluténmentesen
Hozzávalók:
25 dkg áfonya
25 dkg málna
2 evõkanál nyírfacukor
2 teáskanál étkezési kukoricakeményítõ
a morzsaréteghez:
5 dkg kókuszliszt
5 dkg mandulaliszt
5 dkg apró szemû zabpehely
3 evõkanál kókuszreszelék
5 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg hideg vaj
a tetejére:
szeletelt mandula
a tálaláshoz:
vaníliafagylalt
2 dl habtejszín (30% zsírtartalmú)
1 vaníliarúd
3 dkg nyírfacukor
1,5 dkg víz
Elkészítés:
Az áfonyát és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk a nyírfacukorral és a keményítõvel. 26 cm átmérõjû piteformába vagy tetszõleges hõállõ tálba halmozzuk. A morzsaréteg hozzávalóit összegyúrjuk, de a tésztának nem kell teljesen összeállnia. A gyümölcsre szórjuk, majd meghintjük szeletelt mandulával. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 20 perc alatt készre sütjük.
A vaníliarudat kisebb darabokra vágjuk, és a vízhez adjuk a nyírfacukorral együtt. Felforraljuk, és további 5 percig nagy lángon fõzzük, végül leszûrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és habszifonba töltjük. 3-4 órára hûtõbe tesszük.
A forró, gyümölcsös morzsasüteményt vaníliafagylalttal és a tejszínhabbal tálaljuk.