Áfonyás máktorta fehércsokis citromkrémmel

2014-03-19

sponsored links


Lassan már nem is lesz aktuális ez a poszt, itt a tavasz... A szöveg már rég kész volt, a torta is többször elkészült, de mindig volt valami, ami nem klappolt: volt, hogy a fényképezõgép merült le, volt hogy a fények nem voltak egyáltalán jók, és igen, volt, hogy idõ elõtt "elpárolgott" a torta :) Satöbbi-satöbbi, de úgy vagyok a dolgokkal, hogy minden alapanyagnak lesz jövõ ilyenkor is szezonja, úgyhogy hagy szóljon a dal, dokumentáljunk! És hát nemcsak Meyer-citrom létezik a világon, hanem más citrusfélék is, bár ez a torta szerintem Meyer-citrommal a legjobb, divathullám ide vagy oda...
A lemon curdhoz többféle receptet próbáltam, a neten rengeteg van fenn, gasztrobloggerek receptjein keresztül akár Martha Stewart receptjéig... De mint sokmindenben, ebben is kialakult a saját ízlésünknek megfelelõ verzió, ami nem túl édes, nem túl savanyú, és nem émelygõs, úgyhogy ezt használom, most ez a máktorta is ezzel készült. A torta alapötletért köszönet Mautner Zsófinak...

Máktorta:

  • 5 tojás, szétválasztva
  • 120 g bio nád porcukor
  • 100 g olvasztott vaj, szobahõmérsékleten ...

Folytats a blogon ... juliasutfoz.blogspot.com/2014/03/afon...

sponsored links

Keres?s