Áfonyás máktekercs (paleo)

2018-03-27

sponsored links



A hétvégére készült ez a tekercs. Áfonya lekvár helyett használhatunk hozzá szilva vagy sárgabarack lekvárt is.

Hozzávalók:

a piskótához:
5 tojás
5 dkg darált mák
5 dkg eritrit (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só

a krémhez:
20 dkg Totu 
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
3-5 dkg eritritol 
fél dkg zselatin

továbbá:
cukormentes áfonyalekvár

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítõ anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütõpapíros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük. A sütõbõl kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielõtt lehúzzuk róla a papírt. A lehúzott sütõpapír segítségével rolád szerûen feltekerjük a még langyos tésztát, így hûtjük ki teljesen. Amikor kihûlt kitekerjük, vékonyan megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a krémes részt, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe vagy késes aprítóba téve krémesítjük. Megszórjuk a málnával. Újra feltekerjük. Végül 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hûtõszekrénybe tesszük dermedni mielõtt szeletelnénk.

Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõdni.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s