Áfonyás muffin
sponsored links
Nagyon megtetszett a friss áfonya; a kellemes, édesen fanyarkás ízével. :) ...és szeretjük az egyszerû, gyorsan elkészülõ gyümölcsös sütiket is. Így nem nagy meglepetés, hogy az áfonya egy része ezekben a muffinokban lényegült át. Fehér csokoládéval és pár szem gyümölccsel akár ünnepi ruhába is öltöztethetjük õket. :)
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
22 dkg sima liszt
12 dkg cukor
2,5 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütõpor
1 csipet só
15 dkg friss áfonya
A tetejére 10 dkg fehér csokoládé és 5 dkg friss áfonya.
- Az áfonyát megmossuk, leszárítjuk.
- A sütõt elõmelegítjük 190 °C-ra. Egy muffin-sütõ mélyedéseibe muffin-papírt teszünk.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sütõport és sót. Hozzáöntjük a tejet és olajat, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük a tésztát. Legvégül óvatosan beleforgatjuk az áfonyaszemeket.
- A tésztát elosztjuk a formákban, majd ~18-20 perc alatt készre sütjük a muffint. Rácsra téve hagyjuk kihûlni.
- A fehér csokoládét gõz felett felolvasztjuk, elosztjuk a muffinok tetején, majd mindegyiket áfonyaszemekkel díszítjük.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük júliusi számában is. :)