Áfonyás muffin
sponsored links
Friss áfonyát szinte bármikor lehet kapni. Mi nagyon szeretjük, érdemes betakolni belõle még most, mert jó árban lehet még kapni. Fagyasztani is lehet, nem kell félni tõle, amit bármikor felhasználhatunk süteménybe vagy akár mártást is készíthetünk belõle, hiszen sajtfélékhez, húsokhoz pompás kiegészítõ lehet.
Most egy szuper egészséges muffint sütöttem, ami reggelire vagy kávé mellé tízóraira kitûnõ választás lehet. A sütike nyírfacukorral készült, így bátran fogyaszthatjuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
Áfonyás muffin
Hozzávalók 9 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
2 evõkanál kókuszreszelék
2 evõkanál szeletelt mandula
1 kávéskanál sütõpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre dióolaj
1/2 bögre tej
1 bögre áfonya (fagyasztott is lehet)
Elkészítés:
A lisztek keverékében elvegyítjük a kókuszreszeléket, a mandulát, a sütõport és a szódabikarbónát. A tojást kihabosítjuk az olajjal és a nyírfacukorral, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, és a masszát muffintepsi kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk. Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Most egy szuper egészséges muffint sütöttem, ami reggelire vagy kávé mellé tízóraira kitûnõ választás lehet. A sütike nyírfacukorral készült, így bátran fogyaszthatjuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
Áfonyás muffin
Hozzávalók 9 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
2 evõkanál kókuszreszelék
2 evõkanál szeletelt mandula
1 kávéskanál sütõpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre dióolaj
1/2 bögre tej
1 bögre áfonya (fagyasztott is lehet)
Elkészítés:
A lisztek keverékében elvegyítjük a kókuszreszeléket, a mandulát, a sütõport és a szódabikarbónát. A tojást kihabosítjuk az olajjal és a nyírfacukorral, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, és a masszát muffintepsi kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk. Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 25 perc alatt készre sütjük.