Áfonyás morzsasüti
sponsored links
Tegnap a piacon (viszonylag) kellemes áron kínálták az áfonyát, így egy dobozka hazajött velem. Az elsõ gondolatom egyértelmûen az volt, hogy sütibe kerül és nagyon gyorsan eldõlt az is, hogy ebbe az egyszerû, gyorsan összerakható finomságba. Csodás sütemény, próbáljátok ki!
A sütõt elõmelegítettem 190 °C-ra.
Az áfonyát megmostam, lecsepegtettem és leszárítottam, majd megszórtam a cukorral, a keményítõvel és ráfacsartam egy citrom levét is. Finoman összeforgattam.
A tészta hozzávalóit elkezdtem kimérni a késes robotgép tartályába: belekerült a liszt, a cukor, egy citrom durvára reszelt héja, a sütõpor és a só, majd hozzádaraboltam a hideg vajat is. A robotgéppel morzsás állagúvá dolgoztattam, ezután hozzáütöttem egy nagyobb tojást és ezt is belekevertettem a géppel - csak addig, amíg a tészta még morzsalékos maradt, nem kell homogénné dolgozni.
A tepsit sütõpapírral béleltem és a tészta bõ felét-kétharmadát belenyomogattam az aljába - az egyenletesség elérésében egy pohár talpa is hasznomra vált. Erre terítettem az áfonyát (mivel elég leveses volt a citromom, ezért ekkor az ...