Áfonyás-mandulás mini torta

2018-04-18

sponsored links









Ezek a mini torták amilyen egyszerûek, olyan finomak. :D Nagyon szeretem az áfonyát, így aztán nem meglepõ, hogy ezekbe a sütikbe is csempésztem egy keveset. Igaz, most még lekvár formájában, mert a frissre még várni kell. A krém töménynek tûnhet -az is :D- de az áfonya fanyarsága klasszul ellensúlyozza.









Hozzávalók 4 db 8 cm átmérõjû pudingformához:
A tésztához:
10 dkg sima liszt
4 dkg finomra õrölt mandula
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütõpor
1 csipet só

A formákhoz:
vaj
sima liszt

A krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 ek. áfonyalekvár

A díszítéshez:
pirított szeletelt mandula

  1. A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal elhabarjuk. 
  2. A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az egészet sima tésztává dolgozzuk. 
  3. A masszát a vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180°C-ra elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihûtjük. 
  4. A tortaalapok közepébõl kiskanállal kiszedjük a tésztát. 
  5. A krémhez a vajat, a mascarponét, és a porcukrot kihabosítjuk. 4 evõkanálnyit kikeverünk az áfonyalekvárral és ezzel a krémmel töltjük meg a torták közepét. 
  6. A maradék mascarponés krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a süteményeket. A tetejükre szeletelt mandulát szórunk, tálalásig hûtõben tartjuk.














A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)
 

    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s