Áfonyás-mandulás mini torta
sponsored links
Ezek a mini torták amilyen egyszerûek, olyan finomak. :D Nagyon szeretem az áfonyát, így aztán nem meglepõ, hogy ezekbe a sütikbe is csempésztem egy keveset. Igaz, most még lekvár formájában, mert a frissre még várni kell. A krém töménynek tûnhet -az is :D- de az áfonya fanyarsága klasszul ellensúlyozza.
Hozzávalók 4 db 8 cm átmérõjû pudingformához:
A tésztához:
10 dkg sima liszt
4 dkg finomra õrölt mandula
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütõpor
1 csipet só
A formákhoz:
vaj
sima liszt
A krémhez:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg mascarpone
2 ek. áfonyalekvár
A díszítéshez:
pirított szeletelt mandula
- A tésztához a tojást a cukorral és az olajjal elhabarjuk.
- A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
- A masszát a vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180°C-ra elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihûtjük.
- A tortaalapok közepébõl kiskanállal kiszedjük a tésztát.
- A krémhez a vajat, a mascarponét, és a porcukrot kihabosítjuk. 4 evõkanálnyit kikeverünk az áfonyalekvárral és ezzel a krémmel töltjük meg a torták közepét.
- A maradék mascarponés krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a süteményeket. A tetejükre szeletelt mandulát szórunk, tálalásig hûtõben tartjuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)