Áfonyás kalács...
sponsored links
...koszorú? gyûrû? karika? nem tudom minek nevezzem el:) talán nem is ez a lényeg,
hanem hogy minimalista , egyszerû, semmi faxni, úgy ahogy Édesanyám csinálta.
Alap hozzávalókkal, semmi extra.
Olyan hétköznapi kalács.
Kikaptam a fagyasztóból a friss élesztõt, csak ott volt ez a kis darab.
- Általában nem szoktam lefagyasztani, de van biztonsági tartalék, Anyámnak is volt,
mert akkor még nem is volt szárított. -
Langyosítottam tejet, csorgattam bele egy pici mézet és beletettem az élesztõt meg lisztet.
Amikor megtudtam keverni, megkevertem többször is.
Összekevertem a lisztet, a cukrot, pici sót, hozzáöntöttem a felhabosodott élesztõt, adtam még hozzá vizet, összekevertem, majd belepottyantottam a tojásokat, kellett még kevés liszt, végül beledolgoztam a vajat.
Meg is volt a lényegi része.
Olyan hétköznapi kalács.
Kikaptam a fagyasztóból a friss élesztõt, csak ott volt ez a kis darab.
- Általában nem szoktam lefagyasztani, de van biztonsági tartalék, Anyámnak is volt,
mert akkor még nem is volt szárított. -
Langyosítottam tejet, csorgattam bele egy pici mézet és beletettem az élesztõt meg lisztet.
Amikor megtudtam keverni, megkevertem többször is.
Összekevertem a lisztet, a cukrot, pici sót, hozzáöntöttem a felhabosodott élesztõt, adtam még hozzá vizet, összekevertem, majd belepottyantottam a tojásokat, kellett még kevés liszt, végül beledolgoztam a vajat.
Meg is volt a lényegi része.
Megmértem mindent, hogy feltudjam ide tenni, de csak is azért:)))
Áfonyás kalács koszorú
Hozzávalók
600 gr finomliszt
50 gr rétes liszt ...