Áfonyás diós torta

2012-06-25

sponsored links


A tökéletes gyümölcs torták alapja lesz a mai post lényege, de azért a töltelék se lesz kutya.
A torta alap egy végtelenül egyszerû, ám nagy odafigyelést igénylõ tészta, vaj, liszt ennyi az egész, de a minõségi hozzávalók nagyon fontosak, és az elkészítésnél is szükség van, minden utasítás betartására, mert könnyen morzsálós, vagy szét repedt tésztát kaphatunk.
A töltelék is ugyanilyen egyszerû, és természetesen az áfonya tetszés szerint, bármilyen más idény jellegû gyümölccsel helyettesíthetõ, az biztos, hogy a vendégek nálunk, egy kis darabot sem hagytak, de elõzõ nap már meg lett dézsmálva a mû, így készítenem kellett még egyet, szóval ezt nem érte kritika Ferenc részérõl, és hidegen, melegen egyaránt isteni, én kis pite sütõ formákban készítettem, 12 cm átmerõjû, de lehet egy kerek jénai fedõbe is, ez különben a hagyományos olasz vajas tészta, szinte minden gyümölcsös sütijüknek ez az alapja, tehát a tészta a lényeg, a belevaló a végtelenségig variálható!

Hozzávalók:

A tésztához:

200 gramm liszt
100 gramm vaj
2 ek víz

A töltelékhez:

85 gramm vaj
175 gramm porcukor ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/FzniAkarok/~3...

sponsored links

Keres?s