Áfonyás csigakeksz, avagy sütibe zárt forralt bor

2013-11-27

sponsored links


Nem is tudom már, mikor láttam elõször ilyen csigavonalas sütit, de már akkor nagyon megtetszett. Most eszembe jutott, hogy süthetnék én is. Úgy is nyakunkon a Mikulás (kicsit nehéz is a popója :D ) és a karácsony, ráadásul két sütis játékra is beneveztem, és közben az is kiderült, hogy egyre többféle aprósüteményt kezdek megszeretni. Akkor hát nem árt gyakorolni a kekszkészítést.
Találtam egy klassz receptet, volt is hozzá áfonyám, és izgatottan álltam neki, hogy ünnepi köntösbe öltöztessem a sütit. Még ha formájában nem is lett olyan ünnepi, de ízében mindenképp, mert a fûszereknek köszönhetõen abszolút a forralt vörösborra emlékeztet. Kicsit meg is lepõdtem rajta, de nagyon megörültem, hogy zamatában ennyire karácsonyi hangulatú lett.
Bár a tészta szépen formázható, de a téglalappá nyújtás nem egyszerû mutatvány. Mégis könnyen alakíthatjuk, ha késsel levágjuk a formátlanul lógó széleket, és kipótoljuk ott, ahol nem sikerült a formára alakítás.

Hozzávalók kb. 36 darabhoz:

Tésztához:
25 dkg finomliszt
7,5 dkg cukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
csipet só
12,5 dkg hideg vaj ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/11/afony...

sponsored links

Keres?s