Áfonyás csigakeksz, avagy sütibe zárt forralt bor
sponsored links
Nem is tudom már, mikor láttam elõször ilyen csigavonalas sütit, de már akkor nagyon megtetszett. Most eszembe jutott, hogy süthetnék én is. Úgy is nyakunkon a Mikulás (kicsit nehéz is a popója :D ) és a karácsony, ráadásul két sütis játékra is beneveztem, és közben az is kiderült, hogy egyre többféle aprósüteményt kezdek megszeretni. Akkor hát nem árt gyakorolni a kekszkészítést.
Találtam egy klassz receptet, volt is hozzá áfonyám, és izgatottan álltam neki, hogy ünnepi köntösbe öltöztessem a sütit. Még ha formájában nem is lett olyan ünnepi, de ízében mindenképp, mert a fûszereknek köszönhetõen abszolút a forralt vörösborra emlékeztet. Kicsit meg is lepõdtem rajta, de nagyon megörültem, hogy zamatában ennyire karácsonyi hangulatú lett.
Bár a tészta szépen formázható, de a téglalappá nyújtás nem egyszerû mutatvány. Mégis könnyen alakíthatjuk, ha késsel levágjuk a formátlanul lógó széleket, és kipótoljuk ott, ahol nem sikerült a formára alakítás.
Hozzávalók kb. 36 darabhoz:
Tésztához:
25 dkg finomliszt
7,5 dkg cukor
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
csipet só
12,5 dkg hideg vaj ...