Áfonyás croissant-felfújt

2017-05-21

sponsored links










A múltkori fellángolás óta már többször készült itthon croissant. Most legutóbb -valami csoda folytán- megmaradt néhány darab. :D Fel is lehetett volna frissíteni õket, vagy csinálhattam volna belõlük valami melegszendvicsfélét, mégis inkább édesség kerekedett belõlük. :) A felfújt teteje jó ropogós lett, belül pedig krémes és fanyarkásan édes az áfonyadzsemtõl. Persze másféle dzsemmel is készíthetjük, amilyet csak szeretünk. :)









Hozzávalók egy 16 cm-es kapcsos tortaformához:
5 db kissé szikkadt croissant
2 dl tejszín
2 tojás
3 ek. cukor
1/2 kk. vaníliapor
4-5 ek. áfonya dzsem
kevés vaj a forma kikenéséhez

A tálaláshoz:
porcukor


  1. A croissant-okat 2,5-3 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, cukorral és vaníliaporral.
  3. A formát vékonyan kivajazzuk, majd kirakjuk az alját a felkarikázott croissant-al.
  4. Kávéskanálnyi dzsemhalmokat teszünk rá, majd jöhet egy újabb réteg croissant. A tetejére is kanalazunk egy kevés dzsemet, majd rákanalazzuk a tojásos keveréket úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson.
  5. 20 percig pihentetjük, ezután 160°C-ra elõmelegített sütõben 1 óra alatt készre sütjük. A sütõbõl kivéve a formában pihentetjük jó 30 percet, ezután szeletelhetõ.
  6. Porcukorral hintve tálaljuk.














    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s