Áfonyás amerikai palacsinta
sponsored links
Tegnap láttuk a férjemmel a TV-ben és mindketten megkívántuk. Este már nem álltam neki, mert kevés volt itthon az alapanyag, de ma reggel azonnal "futottam" a frissen gipsztõl megfosztott lábammal a piacra.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejfölt, írót, cukrot, puha vajat és a tojást habverõvel összekevertem, majd belekevertem a sütõporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgattam az áfonyát. Serpenyõben kevés vajat forrósítva egy-egy kisebb merõkanálnyi adagot sütöttem meg, oldalanként 2-2 perc alatt mérsékelt tûzön.
Hozzávalók:
- 1 dl tejföl
- 4 dl író
- 4 tojás
- 4 dkg szoba hõmérsékletû vaj + 5-6 dkg a sütéshez
- 4 ek nyírfacukor
- 25 dkg tönkölyliszt
- 25 dkg áfonya
- 2 csapott tk sütõpor
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tejfölt, írót, cukrot, puha vajat és a tojást habverõvel összekevertem, majd belekevertem a sütõporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgattam az áfonyát. Serpenyõben kevés vajat forrósítva egy-egy kisebb merõkanálnyi adagot sütöttem meg, oldalanként 2-2 perc alatt mérsékelt tûzön.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.