ÁFONYÁS - BANÁNOS MÜZLI SZELET

2014-01-30

sponsored links













Uzsonnás dobozba is készülhetett volna ez a desszert, de most csak úgy nassolni valónak lett gyártva. Reggelire kimondottam jó ötlet ilyet magunkkal vinni, mert amellett, hogy finom és egészséges, még igen laktató is. Egy pohár tejjel kitûnõ reggeli, és jó indulása a napnak. Csak egészséges dolgokat tartalmaz, úgy hogy bûntudat nélkül ehetjük. Rengeteg féle módon lehet variálni az ízesítését, hiszen lehet mandulás, kókuszos, mogyorós, vagy éppen az aszalt gyümölcsök variációja...: ananász, mazsola, barack, papaya vagy éppen szárított alma... Az én receptem most áfonyával készült, de helyette bármilyen gyümölcs lehet, illetve a diót felcserélhetjük más olajos magvakra...


Hozzávalók 10-12 szelethez: 1 1/2 csésze zabpehely, 1/3 csésze tökmag, 1/3 csésze búzakorpa, 1/3 csésze vágott dió, 2 banán, 3 evõkanál méz, 1/2 csésze aszalt vörös áfonya, 1 csipet só, 1 csipet fahéj.


A zabpelyhet, a diót, a korpát, a tökmagot serpenyõbe szórjuk és erõs tûzön állandóan kevergetve, szárazon megpirítjuk. Kissé kihûtjük. Mikor hûlt egy kicsit, hozzáadjuk a mézet, a pürésített banánt, a vörös áfonyát. Ízesítjük a masszát a csipet sóval és a fahéjjal. Elkeverjük, majd egy kb. 15 x 20 cm-es tepsibe nyomkodjuk, melynek aljára sütõpapírt fektettünk. Elõmelegített sütõben, 180 C-on, kb. 20-25 perc alatt megsütjük a müzlit. Langyosra hûtjük, majd éles késsel hasábokra felvágjuk. Nagyon finom, jobb mint a bolti...






Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s