Áfonyazselés-tejbegrízes pohárkrém
sponsored links
Ha szeretitek a tejbegrízt, érdemes kipróbálni a joghurttal lazított, könnyedebb változatát is, nagyon finom. Tovább fokozhatjuk az élvezetet egy kis zselésített gyümölccsel, például áfonyával. Pohárba rétegezve mindezt egy nagyon könnyed, finom desszert lesz a végeredmény. Az áfonya miatt kicsit féltem, hogy hogy fog ízleni a gyerekeknek, de kár volt aggódni: annyira szerették, hogy az utolsó poháron a nagyok képesek voltak majdnem összeveszni. :) A receptet megtaláljátok a Kifõztük Magazin márciusi számában is, sok sikert hozzá!
Hozzávalók 6 pohárhoz:a tejbegrízhez:
- 1 l tej
- csipetnyi só
- 8 dkg kristálycukor
- 6 púpozott evõkanál búzadara
- 1 citrom
- 1 nagy pohár (40 dkg) görög joghurt
a zseléhez:
- 30 dkg áfonya (fagyasztott)
- 2 evõkanál barnacukor
- 2 lap zselatin
- 1 kis üveg áfonyadzsem
a tetejére:
- kókuszreszelék
- A fagyasztott áfonyát hagytam kiengedni, majd szûrõbe téve jól lecsepegtettem.
- Az áfonyaszemeket lábasba tettem, hozzáadtam a cukrot és kis lángon addig fõztem, míg már csak egy kicsi lé maradt alatta.
- A zselatinlapokat vízbe áztattam, amikor felpuhultak, egyesével hozzáadtam a forró áfonyához.
- Végül az áfonyadzsemet is hozzákevertem.
- A tejet melegíteni kezdtem, ízesítettem sóval.
- Amikor felforrt, hozzáadtam a cukrot és a búzadarát, néhány percnyi fõzés után elzártam alatta a lángot és letakarva hagytam a darát puhulni, duzzadni.
- Pár perc elteltével hozzákevertem a joghurtot és a citrom lereszelt héját.
- A joghurtos tejbegrízt és az áfonyazselét poharakba rétegeztem, tetejét kevés kókuszreszelékkel szórtam meg.
- Jól lehûtve kínáltam.