Áfonya és joghurt avagy 1 nap, 2 pohárdesszert
sponsored links
Az ígéret szép szó!
Itt a mai második ?
JOGHURTOS POHÁRDESSZERT,
Itt a mai második ?
JOGHURTOS POHÁRDESSZERT,
KÓKUSZOS-KEKSSZEL, ÉS ÁFONYÁVAL
Hozzávalók:
1 nagy pohár gyümölcs darabos joghurt (450g)
2 db natúr tömlõs sajt (1/100g)
2 ek. darált keksz
20 db omlós kókuszos keksz
áfonya lekvár
áfonya
Jelen esetben erdei gyümölcsös joghurtot, kókuszos kekszet és áfonyát használtam, de természetesen más ízesítéssel és idény jellegû gyümölccsel is elkészíthetõ.
A joghurtot összekeverjük a sajttal és a darált keksszel. Pár órát hûtõben pihentetjük.
Az áfonya lekvárt egy kicsike vízzel, szirup sûrûségûre hígítjuk.
A poharak aljába beletörünk 3-3 db kekszet meglocsoljuk 1 kanál "sziruppal" és rámerünk a joghurtos masszából; ezután 2 db kekszet törünk bele, ismét meglocsoljuk a sziruppal, rászórunk néhány szem áfonyát, aztán a maradék joghurtos masszával zárjuk a rétegeket.
Friss gyümölccsel, és boltban vásárolható frappáns kiegészítõkkel díszítjük, de tejszínhabbakól is koronázhatjuk.
Ez, igazából egy frissen összerakott desszert; a krém pihen a hûtõben, és tálalás elõtt nem sokkal lazán összeszórjuk, hogy a keksz megõrizze fincsi ropogós állagát.