Áfonya lekvár

2017-09-20

sponsored links

Az áfonya dzsem vagy lekvár elkészítése a legegyszerûbb a világon. Még csak sok munka sincs vele. 

2 kg áfonyát megmostam.
Lassú présen átengedtem. Egy fazékba öntöttem a kinyert sûrítményt. Ízlésünknek megfelelõen édesítettem (természetes édesítõvel)
ha valaki cukorral szeretné, akkor 35-50 dkg cukor szükséges kilónként. Persze ehhez az áfonya érettsége, íze is hozzájárul, hogy mennyi legyen az a cukor mennyiség. 





Amikor felforrt, kis üvegekbe szedtem. Az üvegeket 5 percre fejre állítottam és indultak a száraz dunsztba. Itt hagytam kihülni. (nálam általában 3 nap a száraz dunszt)


Ezt a finomságot azt hiszem nem csak lekvárként, hanem házilag készített joghurtba ízesítésnek is fogjuk használni. 
(Nagyon finom!)


Lassú préseim, ami egy áldás a konyhában. Legalábbis nálam. Már  közel két éve használom õket, de ez a nyár volt számukra a legaktívabb. Megdolgoztattam õket.


Az elsõ a Klarstein volt. Tökéletesen bírja az iramot a konyhában. 



A következõ a Hurom, aminek a kis befogadó nyílását is meg lehet bocsájtani, mert nagyon aktív tud lenni. 

A Zebra a legnagyobb kedvenc. Hosszú csigájával, óriási befogadó nyílásával és a 38 forduat/percenkénti teljesítményével tökéletes munkát végez. 




Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2017/09/afony...

sponsored links

Keres?s