Áfonya lekvár
sponsored links
Az áfonya dzsem vagy lekvár elkészítése a legegyszerûbb a világon. Még csak sok munka sincs vele.
2 kg áfonyát megmostam.
Lassú présen átengedtem. Egy fazékba öntöttem a kinyert sûrítményt. Ízlésünknek megfelelõen édesítettem (természetes édesítõvel)
ha valaki cukorral szeretné, akkor 35-50 dkg cukor szükséges kilónként. Persze ehhez az áfonya érettsége, íze is hozzájárul, hogy mennyi legyen az a cukor mennyiség.
Amikor felforrt, kis üvegekbe szedtem. Az üvegeket 5 percre fejre állítottam és indultak a száraz dunsztba. Itt hagytam kihülni. (nálam általában 3 nap a száraz dunszt)
Ezt a finomságot azt hiszem nem csak lekvárként, hanem házilag készített joghurtba ízesítésnek is fogjuk használni.
(Nagyon finom!)
Lassú préseim, ami egy áldás a konyhában. Legalábbis nálam. Már közel két éve használom õket, de ez a nyár volt számukra a legaktívabb. Megdolgoztattam õket.
Az elsõ a Klarstein volt. Tökéletesen bírja az iramot a konyhában.
A következõ a Hurom, aminek a kis befogadó nyílását is meg lehet bocsájtani, mert nagyon aktív tud lenni.
A Zebra a legnagyobb kedvenc. Hosszú csigájával, óriási befogadó nyílásával és a 38 forduat/percenkénti teljesítményével tökéletes munkát végez.