Zúzapörkölt

2012-09-16

sponsored links

Egyik kedvenc ételem. Igaz nem tartozik a gyorsan elkészíthetõk közé, de megéri kivárni. Fûszerezési is a legegyszerûbb. Lehet tálalni ahogy a képen van fõtt burgonyával, vagy akár tarhonyával is, ahogy a gyerkõceim szeretnek mindenféle pörköltet.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkezúza
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika fele
  • 1 paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 ek olaj vagy zsír
  • bors 
Elkészítés:
  1. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kis kockára vágjuk. A paprikát úgyszintén apró kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk.
  2. A olajon vagy a zsíron a hagymát és a paprikát üvegesre dinszteljük, adunk hozzá pici sót és egy falatnyi vizet, hogy ne égjen oda. Hozzáadjuk a paradicsomot is, és együtt pároljuk tovább egy picit.
  3. A tûzrõl lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és elkeverjük, majd mehet bele a megmosott zúza. Visszatesszük a tûzre és alaposan átkeverjük, majd pár percig erõs lángon átpirítjuk.Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és nagyon kis lángon, lefedve fõni hagyjuk. Idõnként kevergessük meg. Nem igényel sok törõdést, csak elég idõigényes. Ha nagyon elfõné a vizet, viszont a zúza még nem vajpuha, akkor pótoljuk a vizet.
  4. A legvégén (amikor a zúza már puha, de úgy ítéljük meg, hogy túl sok a leve) kis ideig fedõ nélkül fõzzük, kevergetve, így elfõ a felesleges víz és szép sûrû szaftunk lesz.
Zúzapörkölt



Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/09/zuzapor...

sponsored links

Keres?s