Zúzaleves tejfölösen, sok zöldséggel, savanykásan...
sponsored links
Szeretem a zúzát és minden ételt is, ami készíthetõ belõle. Már többféleképpen fent van a blog receptjei között, de ez a teljesen egyszerûen megfõzött még nincs.
Íme:
Hozzávalók:
0,5 kg kacsazúza, tisztítva, felezve, negyedelve
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 darabka zeller
1 db krumpli
petrezselyem
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél db hegyes erõs paprika
só, bors
2 tk. mustár
tejföl
habaráshoz: 1 ek. liszt pici vízzel elkeverve
egy kis maroknyi eperlevél tészta
Minden hozzávalót megtisztítottam, pucoltam és daraboltam, elõször persze a zúzát, majd odatettem fûszeres vízben félpuhára fõni, majd kb. 1,5 óra múlva hozzáadtam a zöldségeket és azzal is fõztem tovább. A végén a lisztet pici vízzel simára kevertem, majd ment hozzá a mustár és a tejföl is, majd hõkiegyenlítettem a forró leveslével és besûrítettem a levest, utoljára az eperlevél tészta került bele és még 5 percig rotyogtattam.
Ngyon finom, pikáns leves lett.