Zöldségszárítás
sponsored links
Ilyenkor õsszel, na meg télen se az aszalás az elsõ dolog, ami eszünkbe jut, pedig ilyenkor is bõven van szárítani való. Mindig akad néhány felesleges, néha már kissé fonnyadásnak induló zöldség, ami ételbe már kevés lenne, de vétek lenne kidobni. A legegyszerûbb, ha megszárítjuk õket.
Reszeljük meg vagy aprítsuk fel, terítsük szét egy tepsin. Egy kis só sem árt rá, egyrészt gyorsítja a száradást, másrészt jó ízt is ad a szárítmányunknak, de ez akár el is hagyható.
Ilyenkor már fûtünk, így kivéve azokat, akiknek padló- vagy falfûtése van, mindenkinek van valamilyen fûtõteste (legjobb egy cserépkályha) amire tehetjük a tepsinket, de a sütés után még meleg sütõ is tökéletes erre a célra. Igaz, nem ...