Zöldségpüré gombóccal

2017-12-14

sponsored links

Hozzávalók:

  • 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség ? sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
  • Hosszan fõtt húsleves vagy víz
  • 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
  • 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítõ vagy nyílgyökérliszt
  • Fûszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfû ? A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepõen finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fûszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért fõzés közben kóstoljunk!

Elkészítés:

  • Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek fõzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
  • Fõzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
  • Fûszerezzük.
  • A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötõanyagok valamelyikét tegyük, majd a tûzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfõjön.Zöldségpüré gombóccal Paleo, AIPHozzávalók:
    • 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség ? sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
    • Hosszan fõtt húsleves vagy víz
    • 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
    • 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítõ vagy nyílgyökérliszt
    • Fûszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfû ? A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepõen finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fûszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért fõzés közben kóstoljunk!

    Elkészítés:

    • Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek fõzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
    • Fõzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
    • Fûszerezzük.
    • A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötõanyagok valamelyikét tegyük, majd a tûzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfõjön.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32703

sponsored links

Keres?s