Zöldségpüré gombóccal
sponsored links
Hozzávalók:
- 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség ? sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
- Hosszan fõtt húsleves vagy víz
- 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
- 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítõ vagy nyílgyökérliszt
- Fûszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfû ? A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepõen finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fûszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért fõzés közben kóstoljunk!
Elkészítés:
- Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek fõzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
- Fõzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
- Fûszerezzük.
- A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötõanyagok valamelyikét tegyük, majd a tûzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfõjön.Zöldségpüré gombóccal Paleo, AIPHozzávalók:
- 1 kg kíméletes gazdaságból származó vegyes leveszöldség ? sárgarépa, fehérrépa, karalábé, karfiol, zeller
- Hosszan fõtt húsleves vagy víz
- 5 kg darált sertéshús vagy vegyes sertés-marha darált hús
- 1-2 ek. NoCarb rot-mix vagy tápióka keményítõ vagy nyílgyökérliszt
- Fûszerek: só, kardamon, rozmaring, fahéj, kakukkfû ? A kardamont véletlenül tettem az ételbe, de meglepõen finom lett ebben az úgymond sós ételben is. A fûszerek mennyisége ízlés kérdése, ezért fõzés közben kóstoljunk!
Elkészítés:
- Annyi leves lét vagy vizet használjunk a zöldségek fõzéséhez, hogy a folyadék azokat ellepje.
- Fõzzük puhára a zöldségeket, majd a lével együtt turmixoljuk össze.
- Fûszerezzük.
- A darált húsba a hozzávalókban felsorolt kötõanyagok valamelyikét tegyük, majd a tûzforróra melegített pürébe helyezzünk gombócokat. Kb. 20 percre lesz szükség, hogy kis lángon, de a forró lében a hús megfõjön.