Zöldségpüré ? AIP-os ?pörkölt? ízesítõ
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Hosszan fõtt leves zöldségeit – sárgarépa, zeller, káposzta, fehér répa, hagyma – turmixoljuk össze.
- 15 fej fokhagymát tegyünk mély tepsibe héjastól és öntsünk alá egy ujjnyi olíva olajat vagy kókuszzsírt és egy ujjnyi vizet. A növényi zsírt azért érdemes választani, mert nem fog füstölni.
- A fokhagymát tegyük a tepsi aljára és süssük 160 fokon addig, amíg enyhén nem barnul, azaz a cukor nem csapódik ki a hagymából.
- Hagyjuk kihûlni a fokhagymákat, majd a belsõ sült pépet nyomjuk bele a turmixolt zöldségbe és ismét forgassuk át a pürét.
- Kb. 1 dl olíva olajat öntsünk a krémhez.
- Lehet kisebb dobozokba mélyhûtve tárolni, avagy lehet egy próbát tenni csak hûtõs tárolásra is.
- “Pörköltek” sûrítésére kiváló AIP-os megoldás!
- A zöldségekhez kizárólag sót kell ezen kívül keverni – ízlés szerint!
Amennyiben hagyományos fûszerezésû paleo konyhát vezetsz, akkor lehet paprikát, borsot is a fûszerekhez adni!