Zöldségleves távol-keleti stílusban
sponsored links
Gyors, forró és különleges
Ez a receptem már jópár éves, a számítógépemen kutakodtam a régi dolgaim között, akkor találtam.
Én ugyanis nem mindig a frissen fõzött ételt mutatom meg, van, amit már vagy egy éve elkészítettem. Csak sokszor lusta vagyok a fotózás után rögtön receptet is írni, így van, hogy kicsúszok a szezonból és ugye, pl. télen fura lenne valami epres recept, vagy õsszel egy olyan, ami friss spárgával készül?
Vissza az aktuálishoz: ebben a receptben viszont semmiféle szezonális alapanyag nem kapott helyet, egzotikus annál inkább. Én némi chili-t is tettem hozzá, számomra a leves akkor alegjobb, ha nem csak forró, hanem kicsit csípõs is (na, jó, nem csak kicsit ).
Az ötlet egyébként nem saját, valamelyik külföldi oldalon találtam, de hogy hol, arról már fogalmam sincs?
Zöldségleves távol-keleti módra
Hozzávalók 4 fõre:
1,2 l alaplé
Negyed kígyóuborka
1 kis répa
1 újhagyma a zöldjével együtt
10 dkg soba tészta
10 dkg gomba
10 dkg borsó
1 diónyi gyömbér
3 ek szójaszósz
8 db bébikukorica
2 gerezd fokhagyma
1 tk miso paszta (kihagyható)
1 ek szezámolaj
Só, bors
1 tojás
1 ek olívaolaj
Az uborkát és répát gyufaszál nagyságúra szeljük, a gombát, gyömbért, fokhagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, a bébikukoricát hosszában negyedeljük.
Az olajon megfuttatjuk a zöldségeket, a levesbõl idõnkét hozzáöntve roppanósra pároljuk. Ezután felöntjük a maradékkal, hozzáadjuk a szójaszószt és a miso pasztát. Felforrósítjuk, de nem kell forralni. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és nagyon megborsozzuk.
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, az egy ek olajon alacsony lángon omlettet sütünk belõle. Vékonyan felcsíkozzuk.
Közben a tésztát a csomagoláson lévõ utasítás szerint kifõzzük, leszûrjük. Azonnal tálaljuk.
Egy adag tésztát és omlettet tányérra szedünk, rámerünk a levesbõl és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ez a receptem már jópár éves, a számítógépemen kutakodtam a régi dolgaim között, akkor találtam.
Én ugyanis nem mindig a frissen fõzött ételt mutatom meg, van, amit már vagy egy éve elkészítettem. Csak sokszor lusta vagyok a fotózás után rögtön receptet is írni, így van, hogy kicsúszok a szezonból és ugye, pl. télen fura lenne valami epres recept, vagy õsszel egy olyan, ami friss spárgával készül?
Vissza az aktuálishoz: ebben a receptben viszont semmiféle szezonális alapanyag nem kapott helyet, egzotikus annál inkább. Én némi chili-t is tettem hozzá, számomra a leves akkor alegjobb, ha nem csak forró, hanem kicsit csípõs is (na, jó, nem csak kicsit ).
Az ötlet egyébként nem saját, valamelyik külföldi oldalon találtam, de hogy hol, arról már fogalmam sincs?
Zöldségleves távol-keleti módra
Hozzávalók 4 fõre:
1,2 l alaplé
Negyed kígyóuborka
1 kis répa
1 újhagyma a zöldjével együtt
10 dkg soba tészta
10 dkg gomba
10 dkg borsó
1 diónyi gyömbér
3 ek szójaszósz
8 db bébikukorica
2 gerezd fokhagyma
1 tk miso paszta (kihagyható)
1 ek szezámolaj
Só, bors
1 tojás
1 ek olívaolaj
Az uborkát és répát gyufaszál nagyságúra szeljük, a gombát, gyömbért, fokhagymát megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk, a bébikukoricát hosszában negyedeljük.
Az olajon megfuttatjuk a zöldségeket, a levesbõl idõnkét hozzáöntve roppanósra pároljuk. Ezután felöntjük a maradékkal, hozzáadjuk a szójaszószt és a miso pasztát. Felforrósítjuk, de nem kell forralni. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és nagyon megborsozzuk.
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, az egy ek olajon alacsony lángon omlettet sütünk belõle. Vékonyan felcsíkozzuk.
Közben a tésztát a csomagoláson lévõ utasítás szerint kifõzzük, leszûrjük. Azonnal tálaljuk.
Egy adag tésztát és omlettet tányérra szedünk, rámerünk a levesbõl és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!