Zöldségleves házi konfetti tésztával

2018-06-11

sponsored links


Amikor kint nem lehet csinálni semmit, mert épp vihar van, vagy szakad az esõ, akkor mi jut eszébe az ember lányának? Házi tésztát készíteni. Mégpedig tojás nélkül. Egy kis leves kiegészítéseként. Nem õrültem ám meg, hogy ilyen aprólékos dologra adtam a fejemet. A gyerekek is lelkesen segédkeznek az elkészítésében, arról nem is beszélve, hogy nagyon jól fejleszti a kézügyességet is. Maga a leves egyszerû, új zöldségekbõl készült remek fogás, amihez egy kis maradék húsleves alaplevet is felhasználtam.
Hozzávalók 4 személyre
*3 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kisebb karalábé
*4 kisebb krumpli
*2-3 evõkanál olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1,5 l leves alaplé
Tésztához:
*5 dkg durum búzaliszt
*? dl víz
Tálaláshoz:
*apróra vágott friss petrezselyemlevél

A lisztet összedolgozzuk a vízzel, zacskóban addig pihentetjük, míg a zöldségeket elõkészítjük. Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott karalábét. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fûszerekkel. 
A tésztát enyhén lisztezett felületen 1 mm vékonyra nyújtjuk, kisméretû kerek formával, vagy lisztbe mártott nagyobb szívószállal kiszaggatjuk. 
Ha majdnem puhák a zöldségek, akkor hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a tésztát. Együtt készre fõzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. Melegen, petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.


A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok. 


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/06/zolds...

sponsored links

Keres?s