Zöldségleves hajdinával
sponsored links
Eljött a sûrû, gabonával dúsított levesek ideje. Ilyenkor már nem frissek a zöldségek, és nemcsak a bennük lévõ tápanyagok, az ízük is megkopik. Ezeket már nem lehet alig megfõtt, "hersenõ" állapotban fogyasztani: türelmesen, lassan meg kell fõzni õket, és körültekintõen fûszerezni. Én szeretem a gabonafélékkel (kölessel, gerslivel, hajdinával, stb.) készült megoldásokat, mert ezek a szénhidrát utáni vágyat is csillapítják, a kenyérféléknél egészségesebb formában. Ez egy enyhén csípõs, változatos ízvilágú leves tökéletes vacsora egy szürke nap után.
Hozzávalók:
1 póréhagyma
3 közepes sárgarépa
5 közepes krumpli
1 kis fej karfiol
1 karalábé
só, õrölt fehér bors
1 teáskanál kurkuma ...