Zöldségleves hajdinával

2013-02-07

sponsored links

YI5M2501.jpg

 Eljött a sûrû, gabonával dúsított levesek ideje. Ilyenkor már nem frissek a zöldségek, és nemcsak a bennük lévõ tápanyagok, az ízük is megkopik. Ezeket már nem lehet alig megfõtt, "hersenõ" állapotban fogyasztani: türelmesen, lassan meg kell fõzni õket, és körültekintõen fûszerezni. Én szeretem a gabonafélékkel (kölessel, gerslivel, hajdinával, stb.) készült megoldásokat, mert ezek a szénhidrát utáni vágyat is csillapítják, a kenyérféléknél egészségesebb formában. Ez egy enyhén csípõs, változatos ízvilágú leves tökéletes vacsora egy szürke nap után.

Hozzávalók:

1 póréhagyma

3 közepes sárgarépa

5 közepes krumpli

1 kis fej karfiol

1 karalábé

só, õrölt fehér bors

1 teáskanál kurkuma ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/02/07/zo...

sponsored links

Keres?s