Zöldségleves grízgaluskával
sponsored links
Hozzávalók: 1 zöldségcsomag, kevés olaj, só, bors, víz (vagy húslé), leheletnyi petrezselyemzöld
Gy. m: A zöldséget sóval, olajon megpárolom. Amikor puhára párolódott, felöntöm vízzel (vagy húslével), borsot õrölök rá. Miután felfõ grizgaluskát (vagy vékony laskát) fõzök bele. A grízgaluskával egyszerre apró krumplikockákat is lehet belefõzni. A legvégén szoktam kevés apróra vágott petrezselyemzöldet belekavarni.
Grízgaluska:
Hozzávalók: 2 tojás, só, 14-16 teáskanál gríz (búzadara), kevés olaj
Gy. m: Én a galuskát keményen szeretem (annyira keményen, hogy futkorásszon a kanál alatt amikor el akarom vágni), ezért a 2 tojáshoz van amikor 16-17 púpos ...