Zöldségleves

2017-07-04

sponsored links

Ritkán, mondhatni egyáltalán nem publikálom mostanság az ételeket, amiket fõzök. Egy kedves ismerõsömnek feltûnt, és nagyon jólesett nekem, hogy hangot is adott ennek. Az ok nem más, mint az állandó idõdeficit, és az, hogy láthatóan egyre pocsékabbak a képeim is. Vélhetõen ezek egymással szorosan összefüggenek...

Ma fõztem. Semmi extrát, egy egyszerû zöldséglevest csináltam, amibe a kezem ügyében lévõ ez-az került, a lényeg a kényelmes fõzés volt. A kosztosaim (az uram és a barátja) kétszer is szedtek, úgyhogy nem átallom azt gondolni, finom lett és nem vagyok hajlandó figyelembe venni, hogy a Gulács megmászása után vacsoráztak.

Hozzávalók:
  • 1 csomó sárgarépa
  • 1 csomó petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 evõkanálnyi vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 kicsi cikk fokhagyma 
  • 4-5 db gomba
  • 2 db babérlevél
  • õrölt bors
  • kb. 1/4 szerecsendió lereszelve
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • fél marék csigatészta (2 percig fõzõs)
  • petrezselyemlevél 
  • tárkonylevél
Az egyik hagymát nagyon finomra vágtam, és a vajon egy kis sóval üvegesre pároltam úgy, hogy a babérlevelek és a cikkekre vágott gomba is mellette voltak. Közben ráreszeltem a szerecsendiót, ráõröltem a borsot, majd beleszórtam az összezúzott fokhagymát.

Felöntöttem vízzel, beletettem a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, a kicsi hasábokra vágott karalábét, megsóztam, belepottyantottam a paprikát, a paradicsomot és az egészben hagyott vöröshagymát, és szép lassan fõztem.

Amikor a zöldségek megpuhultak, beleszórtam a borsót, amikor felforrt, beletettem a tésztát, és az újraforrástól 2 percig fõztem. Ez alatt felaprítottam a petrezselyem- és a tárkonylevelet, belekevertem a levesbe, aztán lefedtem és rövid ideig pihentettem.
Ilyen lett:



...és a Gulács, meg a környezete...








Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s