Zöldségköret egy kis sült csirkével.
sponsored links
A minap Buddy Valastro TV-mûsorát néztem. Minden alkalommal meghívja egy családtagját, vagy egy ismerõsét és együtt fõznek. Ott láttam egy észak - olasz hölgytõl ezt a gyors, nagyon finom köretet készíteni. Mivel mindenem volt itthon hozzá, már csak három csibecombot vettem elõ, amit megsütöttem a sütõben, míg a köretet elõkészítettem.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, valamint a zöldbabot. Megsóztam, borsoztam, rászórtam a friss, felaprított fûszernövényeket és erõs tûzön 2-3 percig sütöttem. Közben a konzerv csicseriborsóról leöntötte a levét, leöblítettem, lecsepegtettem, a zöldbabhoz adtam. Felöntöttem a borral és az alaplével, ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam a levét és erõs tûzön forraltam. Máris hozzáadtam a paradicsomot (itt frisset), és még 2-3 percig forraltam, hogy sûrûsödjön a leve, de a bab még egy kicsit roppanós maradjon. Nagyon jó ízû köret lett belõle, ami szerintem önmagában is megállja a helyét, de a sült csirkével még teljesebb ízvilágot sikerült kialakítanom.
Hozzávalók:
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- 60 dkg zöldbab
- 40 dkg csicseriborsó konzerv
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
- só
- bors
- 1 kk chilipehely vagy friss chilipaprika ízlés szerint
- friss majoranna
- friss kakukkfû
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk nádcukor
- 2 dl fehérbor
- 2 dl zöldség- vagy csirkealaplé
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, aztán hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, valamint a zöldbabot. Megsóztam, borsoztam, rászórtam a friss, felaprított fûszernövényeket és erõs tûzön 2-3 percig sütöttem. Közben a konzerv csicseriborsóról leöntötte a levét, leöblítettem, lecsepegtettem, a zöldbabhoz adtam. Felöntöttem a borral és az alaplével, ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam a levét és erõs tûzön forraltam. Máris hozzáadtam a paradicsomot (itt frisset), és még 2-3 percig forraltam, hogy sûrûsödjön a leve, de a bab még egy kicsit roppanós maradjon. Nagyon jó ízû köret lett belõle, ami szerintem önmagában is megállja a helyét, de a sült csirkével még teljesebb ízvilágot sikerült kialakítanom.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.